The Pack Challenge

Brainpack2015

27 Februari 2017

Tijdens ons tweejaarlijkse event Brainpack op 4 juni zijn de winnaars bekendgemaakt van The Pack Challenge. Deze wedstrijd voor innovatieve producenten organiseerde Moonen samen met het duurzame crowdfunding platform Oneplanetcrowd. Uit zeven genomineerden zijn twee winnaars gekozen: Yoni en BinBang. Zij ontvangen een ontwikkeltraject voor een circulair verpakkingsconcept dat precies past bij het innovatieve product dat ze hebben ontwikkeld.

“Deze wedstrijd was bedoeld om ontwikkelaars uit te dagen om hun innovatieve product volledig duurzaam op de markt te brengen”, vertelt marketing manager Paul van Dijk. “Inclusief verpakking en maximale CO2-reductie bij de distributie. Zo bouw je aan een ontzettend sterk businessplan, waar de crowdfunding community van Oneplanetcrowd met een goed gevoel in investeert.”

De winnaars
De prijs past goed bij het thema van Brainpack: Connect, Collaborate, No Waste. Moonen Packaging organiseerde dit kennisevent voor duurzaam ondernemen en verpakken voor de derde keer, voor een paar honderd professionals in duurzaamheid uit binnen- en buitenland. “BinBang sluit precies aan bij het thema van Brainpack en bij de visie van Moonen op het terugdringen van afval”, vertelt Paul. “Het heeft de potentie om heel veel mensen bewuster met afval om te laten gaan en biedt hele praktische oplossingen voor elk type afval. Yoni geeft vrouwen wereldwijd een keuze tussen synthetisch en natuurlijke materialen. Ze laten zien dat op gebied van dameshygiëne nog veel winst te behalen is. Zowel op gebied van afval als het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Het zijn twee totaal verschillende winnaars, maar ze verdienen de prijs dubbel en dwars.”

Ideaal publiek
Niet alleen de twee winnaars, alle genomineerden hebben zich tijdens Brainpack nog eens goed kunnen presenteren onder de bezoekers. Het ideale publiek, aangezien dit allemaal geïnteresseerden en professionals zijn op gebied van duurzaamheid – en dus potentiële gebruikers, investeerders en ambassadeurs. Op de website van Oneplanetcrowd staan alle genomineerden van The Pack Challenge nog eens uitgebreid belicht, inclusief de resultaten van alle crowdfunding campagnes.