Solucious

De echte winst van samenwerken

19 Juli 2016

In het verleden bekend als Collivery en Foodinvest, tegenwoordig gekend onder de smakelijke naam Solucious. Met 11.000 food-service en retail producten biedt Solucious complete oplossingen met verse en droge voeding, diepvriesvoeding en non-food. Steeds lekkerder, en een steeds duurzamere ambitie. Samen met Moonen.

Inkoper Tom de Man: “We willen duurzame producten en ingrediënten aanbieden, met een duurzame organisatie. Dat doen we graag samen met onze leveranciers. Moonen Packaging is sinds de start onze vaste partner voor non-food producten. Door hun brede assortiment hebben we onze supplier base terug kunnen brengen. Tegelijkertijd zijn ook de logistieke voordelen van onze samenwerking interessant, los van de prijs die voor mij toch leidend is. En tot slot kan Moonen dankzij hun groene karakter een kennispartner voor ons zijn op gebied van MVO. Niet alleen op product- en beleidsniveau, ook qua marktbenadering kunnen we onderling veel kennis uitwisselen. De samenwerking is een uitstekende aanvulling op ons duurzame verhaal naar de markt. Wat ik daarin belangrijk vind, is dat we niet alleen productkennis opdoen, maar ook leren hoe wij ze aan onze klanten moeten verkopen. Daar zit de echte winst.”

Ambities
Solucious wil net als moederbedrijf Colruyt de meest rendabele duurzame onderneming zijn. Langzaam maar zeker krijgt duurzaamheid een vaste plek in de cultuur van Solucious, over de volle breedte van de onderneming. “Ik denk dat de samenwerking met Moonen Packaging daarin een rol kan spelen. Zij weten hoe je tegelijkertijd duurzaam én succesvol kunt zijn – en hoe je dat zichtbaar maakt voor je mensen en je klanten.  Net als Moonen wil Solucious meer dan een duurzaam assortiment voeren, we willen ook onze 350 medewerkers in dit verhaal meenemen. Zodat zij het gaan beleven en uitdragen naar klanten en collega’s. Dat doen we door gratis vers fruit te verstrekken tijdens de pauzes. Maar we hebben ook een breed aanbod aan opleidingen, waar erg goed gebruik van wordt gemaakt. Investeren in mensen is net zo belangrijk als een duurzaam assortiment, de firma groeit immers als de mensen groeien.”