Belden

Geen doos is standaard

9 December 2015

Onze interesse in techniek beperkt zich vaak tot de functie. We hoeven niet te weten hoe een lamp brandt, of hoe beelden van de TV-camera naar onze TV gaan. We weten dat het werkt, niet hoe het werkt.

Grote kans dat u Belden dan niet kent. In hun eigen branche is Belden echter wereldberoemd, want in de afgelopen 125 jaar hebben hun kabels de volledige ontwikkeling van de techniek van binnenuit meegemaakt – en mogelijk gemaakt.

De kabels en connectoren van Belden zijn gevoelige waar, die goed beschermd verpakt moet worden. “Voor ons is geen enkele doos standaard”, vertelt strategisch inkoopmanager EMEA Peter Metsemakers. “Dat hebben wij vastgelegd in protocollen. We hebben met Moonen een partner die dat begrijpt. In principe kunnen ze alles: nieuwe dozen ontwikkelen, onze voorraden houden en op tijd uitleveren, en ze vervullen zelfs onze wensen op het gebied van data-uitwisseling. Samen werken we nu aan meer eenheid in de vele formaten die we in Europa hanteren. We zijn blij dat Moonen meedenkt in de perfecte oplossing voor elke doos, want zelfs de kleinste afwijking in het formaat kan de fabriek stilleggen. Het zijn echt de details die het verschil maken.”